Сладкиш черна перла

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сладкиш черна перла1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Неслучайно тази сладкиш носи името черна перла. Опитайте и ще откриете, че е истинско кулинарно бижу"

Необходими Продукти

  • масло - 1 голям пакет, 250 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 големи
  • ванилия - 1 ч.л.
  • есенция - 1 лимонова или портокалова
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • ангостура битер - 1 ч.л.
  • мармалад - 1 и 1/2 ч.ч. по избор
  • шоколад - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бахар - 1/8 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. (прясно настъргано ако е възможно)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • какао - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е меко, а яйцата да са на стайна температура. Разбийте маслото със захарта на пухкав крем.

Добавяйте яйцата едно по едно и разбивайте след всяко. След тях добавете ароматите - ванилията, цитрусовата есенция, ангостурата и лимоновата кора.

Добавете сладкото и объркайте добре. Добавете смесените и пресяти сухи съставки - брашно, бакпулвер, какао, канела, подправките и щипка сол.

Разбъркайте с разтопения шоколад, който не трябва да е много горещ.

След като сместа се хомогенизира, сипете я в подходяща подмазнена или застлана с хартия за печене тава.

Изпечете плодовия сладкиш продължително време в загрята на 180 градуса фурна. Пробвайте с клечка дали е готов.

Сладкишът е с изключително наситен вкус и с леко влажна вътрешност.

Поръсете го с пресято какао и го поднесете напълно охладен.

Сладкишът черна перла е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ina
Ina
"Ангостура битер е горчива ароматична настойка (битер) на спиртна основа от растения от вида Gentiana, придаваща "сух" вкус на коктейлите"
24.02.2016 21:59
daniela dimitrova
daniela dimitrova
какво е ангостура битер?
30.11.2013 09:55
7
1
Покажи всички подкоментари
Черната перла
Черната перла
Масло....250мг....ха-ха-ха!!!!
30.11.2013 09:12
1
3