Сладкиш с круши и рикота

Сладкиш с круши и рикота
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
24/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л. меко
  • яйца - 3 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче бурбонска
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • рикота - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маслото със захарта и разбиваме за 1-2 минути. Добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме.

Пресяваме брашното директно в сместа, добавяме бакпулвера, ваниловата захар и индийското орехче.

Почистваме крушите, нарязваме ги, сипваме ги в сместа, разбъркваме леко и изсипваме в тефлонова правоъгълна форма за печене.

Печем нашия сладкиш с круши на 200 градуса около 25 минути.

Оставяме готовия сладкиш с круши и рикота да се стегне за 2-3 часа, нарязваме на едри парчета, поръсваме с пудра захар и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: