Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Италиански сладкиш с рикота и боровинки

Италиански сладкиш с рикота и боровинки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Италиански сладкиш с рикота и боровинки
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
05/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Наистина неустоим сладкиш с боровинки и рикота Вижте как да си го приготвите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 180 г
  • безсолно масло - 180 г
  • рикота - 250 г
  • брашно - 240 г
  • лимони - кора и сок от 1 лимон
  • бакпулвер - 16 г
  • боровинки - 1 ч.ч. замразени
  • За лимоновата глазура
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с щипка сол.

Един по един при непрекъснато разбиване се добавят жълтъците. Когато сместа побелее на порции се добавя захарта, а след нея разтопеното масло.

Миксерът не се спира и при добавянето на отцедената рикота. Добавят се настърганата кора и сокът на един лимон.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и на няколко пъти се прибавя към останалите продукти. При смесването им вече се използва шпатула. Разбърква се внимателно, докато се получи еднородна смес.

Накрая се прибавят боровинките, които преди това са отцедени от водата която са пуснали. Сместа се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка или форма.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.

Когато е готов плодовият сладкиш се оставя да изстине във тавичката за 10 минути, след което се изважда и прехвърля в чиния за сервиране.

Украсява се с лимонова глазура, която се приготвя размесването на лимонов сок и пудра захар.

Италианският сладкиш с рикота и боровинки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: