Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта великденско яйце

Торта великденско яйце

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6431696251
Торта великденско яйце
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 3
19/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Празничната торта, с която да повдигнете още повече настроението си"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 300 г
  • брашно - 260 г
  • бакпулвер - 20 г
  • За масления крем
  • кравр масло - 125 г меко
  • пудра захар - 250 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • За какаовия крем
  • яйца - 4 б.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • краве масло - 180 г
  • какао - 3 с.л.
  • Фондан
  • жълт
  • червен
  • син
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта. След това прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте с лъжица. Получената смес изсипете в ринг с падащо дъно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Ще разберете дали блатовете са готови като го надупчите по средата с вилица и не остане нищо по вилицата. Оставете го да изстине и след това готовия блат разрежете хоризонтално на 4 части.

След това с помощта на нож го оформете във формата на яйце. Следващата стъпка е приготвянето на двата крема.

В дълбока купа разбийте мекото масло с пудрата захар след това прибавете ваниловата захар, прясното мляко и отново разбийте. Разбивайте до пухкава и мека консистенция. Това е масления крем.

За какаовия крем вземете друга купа и разбийте пудрата захар и маслото. Прибавете яйцата, захарта, какаото и разбийте.

Третата стъпка е подготвянето на тортата за Великден. Сложете първия блат в чиния и го намажете с масления крем. Втория и третия блат намажете с какаовия крем.

Най-горния блат заедно с цялата торта намажете с масления крем, за да може когато сложите фондана отгоре, той да залепне.

След като направите всичко това, сложете празничната торта в хладилника за 1 час, докато оформите украсата от фондан.

За украсата с помощта на резци направих червени и сини цветчета. Вие можете да направите украсата по ваш избор.

След като си направите украсата, вземете жълт фондан и го разточете на тънък лист, след което го сложете върху тортата и с ръце заглаждайте отгоре и отстрани.

Излишната част я изрежете и отгоре сложете вашата украса. След като сте я украсили, я сложете в хладилника за около 30 минути, за да стегне.

Вашата торта великденско яйце е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: