Начин на приготвяне
В микровълнова фурна разтапяме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади. Пресяваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера, щипката сол и какаото. Разбиваме яйцето и захарта. Добавяме ванилията.
Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме да стане еднородна смес. Прибавяме сухата смес и бъркаме. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 30-40 минути в хладилника, за да се стегне (трябва да е добре охладено).
Загряваме фурната на 180 градуса. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго, тъй като при печене се разливат настрани и се надуват.
Печем за около 10 минути. Бисквитите трябва да са изпечени отгоре, а вътре да останат леко меки.
След като извадим от фурната напуканите сладки, ги оставяме за 2-3 минути малко да стегнат и след това прехвърляме на решетка, за да се охладят.
Поръсваме напуканите бисквитки допълнително с пудра захар.