Начин на приготвяне
Фурна - 190 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Охлажда се до стайна температура.
В купата на миксера се счупват яйцата, добавя се кристалната захар, ванилията и Балсамикото. Разбива се за 3-4 мин на висока скорост до побеляване. Добавя се шоколадът и се разбърква с шпатула до хомогенност.
Пудрата захар, нишестето и какаото се пресяват над купата на миксера с шоколадовата смес.
Разбърква се с шпатула до хомогенност и се добавят шоколадовите капки. Тестото е много тежко и трудно се разбърква, ползвала съм здрава дълга метална лъжица.
Приготвя се пудрата захар в подходяща плитка чиния. С малка лъжица за сладолед се загребва от сместа и се пускат топчета в пудрата захар.
Овалват се и се поставят в тавата за печене. Всяко топче е около 15-17 грама. Подреждат се в тава с разстояние между тях. Преди да се поставят във фурната да се пекат, с длан се натискат отгоре, за да станат като малки питки.
Напуканите сладки се пекат на 190 градуса точно за 10 мин по часовник.
Напуканите шоколадови бисквити са готови.
Източник: MasterChef Anna Olson
Забележка: Силно шоколадова бисквита без брашно и без набухватели. След като е охладена, бисквитата оставя вътре мека и сочна. Напомнят на шоколадов трюфел. Тайната за добър резултат при тази бисквита е тайната съставка на Ана Олсън - Балсамикото. Не може да се изключи.
При липса на лъжичка за сладолед, може да се оформят на топчета с ръце. Тестото не е лепкаво.
За точното измерване на милилитрите съм ползвала спринцовка.