Двойно пухкави мъфини с какао и шоколад

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
39
418
125
165
Двойно пухкави мъфини с какао и шоколад
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 4
29/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
"Не единично, а двойно пухкави мъфини с какао и шоколад, на който никой не би се осмелил да откаже"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загряваме фурната на 220 градуса и намазваме 12 формички с масло.

Разтапяме маслото в микровълновата печка и оставяме да се охлади, докато приготвяме другите съставки.

В голяма купа смесваме първо сухите съставки.

Изсипваме брашното, какаото, бакпулвера, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре.

В друга купа разбиваме яйцата, млякото, олиото, разтопеното масло и есенциите ром и ванилия.

С помощта на сито пресяваме сухите продукти и ги прибавяме постепенно към мокрите. Бъркаме с дървена лъжица или силиконова шпатула до пълното смесване.

Получената смес трябва да е гъста и лепкава. Натрошаваме шоколада на дребни парченца, добавяме и разбъркваме още веднъж.

Разпределяме равномерно сместа във всички формички, като ги пълним почти догоре. Печем на 220 градуса за 3 минути, след това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още 20 - 25 мин.

След като шоколадовите мъфини са готови, ги изваждаме и охлаждаме върху решетка.

Получават се много пухкави и приятни на вкус двойно пухкави мъфини с какао и шоколад почти като от пекарна.

Да ви е сладко! :)

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: