Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Маслен тиквен пай

Маслен тиквен пай

Маслен тиквен пай
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
02/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Тиква да има, особено когато вече виждате рецептата за масления тиквен пай - насладете се"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • краве масло - 125 г
  • крема сирене - 125 г
  • яйца - 1 р.
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 270 г
  • бакпулвер - 1 п.
  • ванилия - 1 п.
  • За плънката
  • тиква - 300 г белена
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа маслото с крема сиренето. Чукнете яйцето и прибавете брашното и пудрата захар.

Добавете ванилията и бакпулвера.

Омесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 30 минути.

Настържете тиквата на едро ренде.

Задушете я в олиото, докато омекне, прибавете захарта и канелата.

Готовата плънка охладете.

Разточете тестото на равномерна кора.

Сложете го в тава с къдрави стени, повдигнете крайчетата на тестото за пай и облепете стените.

Надупчете основата с помощта на вилица на няколко места.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до леко порозовяване на тестото.

Извадете тавата от фурната и равномерно разстелете плънката.

Допечете тиквения пай още 2-3 минути.

Готовият маслен тиквен пай охладете и нарежете преди поднасяне.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: