Начин на приготвяне
За този лесен пай месете продуктите за основата в голяма купа. Разбъркайте ги с лъжица, докато се получи ронливо тесто.
Преместете тестото в форма за пай с диаметър 25 см. Разстелете тестото във формата, като го притискате с пръсти към дъното и стените и, докато се получи тънък равномерен пласт.
Сложете подготвената основа в хладилник, докато приготвите пълнежа.
Сварете тиквата, отцедете я от водата и я намачкайте, за да получите пюре.
Сложете всички съставки за пълнежа в голяма купа и ги разбийте с миксер, докато сместа не стане еднородна.
Изсипете пълнежа върху приготвената основа. Печете тиквения сладкиш около 40 минути в предварително загрята фурна на 180°С, докато паят стане златист отгоре.
След като е готов лесният тиквен пай, оставете го да се охлади, покрийте го с фолио и сложете в хладилник за няколко часа.