Начин на приготвяне
Почистваме тиквата, настъргваме я, добавяме ванилия, канела и разбъркваме добре.
Пресяваме брашното и добавяме към него маята, разтворена в киселото мляко, 1 яйце, маргарина и солта и замесваме твърдо тесто.
Слагаме го в торбичка и прибираме в хладилника за една нощ.
Разделяме на две тестото. Разточваме и слагаме в тава, поръсена с брашно. Слагаме тиквената смес и слагаме разточената втора част от тестото.
Намазваме отгоре с 1 яйце.
Печем в загрята до 180 градуса фурна за около час.
Нарязваме пая след изстиване.
Вкусният тиквен пай е готов.
Коментари
Чуден тиквен пай!
И най вече малкия син беше възхитен!