Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с нужното количество захар, преценете дали да добавите според сладостта на тиквата.
Следва тиквата, печена и почистена от кората, намачкана едро с вилица.
След това се слагат бакпулвера, ванилията, маслото и се бърка до хомогенна смес.
Прибавям брашното и двата вида й мъничко канела.
Намазвам форма за печене с диаметър 30 см с меко масло и изсипвам тестото.
Отстрани като борд поръсих с малко захаросани корички, купени готови. Може да се ползват натрошени орехи и ще е много добър вариант.
Печем на 170 °C с вентилатор до готовност.
Става бързо, лек и въздушен пай с кадифена мекота!
Може да се поръси с пудра захар обикновения тиквен пай.
Добър апетит!