Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Обикновен тиквен пай

Обикновен тиквен пай

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k2k5
Обикновен тиквен пай
Снимка: Людмила
1 / 4
07/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Обикновен тиквен пай за нула време - също и толкова бързо изчезва от тавата"

Необходими Продукти

  • печена тиква - намачкана едро 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3
  • краве масло - 60 г + още малко за намазване
  • канела
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия
  • бяло брашно - 1.5 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1/2 ч.ч.
  • орехи
  • захаросани корички - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с нужното количество захар, преценете дали да добавите според сладостта на тиквата.

Следва тиквата, печена и почистена от кората, намачкана едро с вилица.

След това се слагат бакпулвера, ванилията, маслото и се бърка до хомогенна смес.

Прибавям брашното и двата вида й мъничко канела.

Намазвам форма за печене с диаметър 30 см с меко масло и изсипвам тестото.

Отстрани като борд поръсих с малко захаросани корички, купени готови. Може да се ползват натрошени орехи и ще е много добър вариант.

Печем на 170 °C с вентилатор до готовност.

Става бързо, лек и въздушен пай с кадифена мекота!

Може да се поръси с пудра захар обикновения тиквен пай.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: