Бърза и лесна бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Mihaela PetrovaMihaela Petrova
Новак
1
26
5
05/11/2020
"Още не сме я разрязали, но вече виждаме колко е мека и нежна бисквитената торта с шоколад - как да му се прииска на човек по-голямо парче"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 922
  • Преглеждания за месеца297
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме съд с вода на котлона и върху него още един, в който ще разтопим белия шоколад.

Слагаме белия шоколад да се разтопи, като прибавяме и 30 мл прясно мляко към него.

След като шоколадът е напълно разтопен, го прибавяме към маскарпонето и разбиваме с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес.

След което започваме да редим бисквитената торта с маскарпоне.

Първият ред е с маслени бисквити, които топим за кратко в млякото и редим в тава. Върху тях слагаме от крема.

Следващият ред е с какаови бисквити, като всичко се повтаря до изчерпване на количествата.

Поръсваме отгоре с настърган млечен шоколад и оставяме бисквитена торта с маскарпоне и шоколад за няколко часа в хладилника, за да стегне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Ще я пробвам
1
0