Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта със маскарпоне и шоколад

Бисквитена торта със маскарпоне и шоколад

Бисквитена торта със маскарпоне и шоколад
Снимка: Нешка Барбова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Най-хубавите неща в света са незаконни, неморални или бисквитена торта с маскарпоне и шоколад"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 2 - 3 пакета
  • маскарпоне - 500 г
  • рикота - 350 г
  • кисело мляко - 500 г високомаслено
  • захар - 1 ч.ч.
  • течен шоколад
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате маскарпонето, рикотата, киселото мляко и захарта до хомогенна смес.

В подходящ съд изсипвате на дъното малко от получения крем, след което нареждате един ред напоени в прясно мляко бисквити.

Покривате с крем, отгоре течен шоколад и отново бисквити.

Редувате ги така, като трябва да завършите с крем и течен шоколад.

Оставяте бисквитената торта в хладилника за няколко часа, за да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: