Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Индийски сос за месо

Индийски сос за месо

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Индийски сос за месо
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Чудите се този път с какъв сос да разнообразите вашата идея за вечеря с месо - заложете на тази индийска рецепта, в която всяка подправка играе важна роля за вкуса"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл
  • доматено пюре - 500 мл
  • лук - 2 бр. стар
  • люти чушки - 1 бр. по - желание
  • дафинов лист - 1 бг
  • канела - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 3 бр.
  • чесън - 8 бр.
  • джинджифил - колкото скилидка чесън
  • краве масло - 2 с.л.
  • кашу - 12 бр. ядки сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или друг съд с подходящи дълбоки стени сложете водата и доматеното пюре.

Лука почистете, измийте и настържете на едро ренде.

Лютата чушка накълцайте на много ситно и също добавете, като ако не обичате много люто, я пропуснете или заменете с половин червена пиперка.

Овкусете със 1 дафинов лист, канелата и 3 броя карамфилчета.

Чесъна пресовайте и също прибавете към останалите продукти за соса.

На финала добавете маслото и няколко пъти настържете джинджифил на вкус.

Сложете съда на котлона на средно силна степен. Оставете соса за месо да ври около половин час, като през това време разбърквате няколко пъти.

Щом е готов, по желание може да прецедите индийския сос за месо, но не е задължително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: