Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бяло пилешко месо с лук и кисело мляко по индийски

Бяло пилешко месо с лук и кисело мляко по индийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Бяло пилешко месо с лук и кисело мляко по индийски
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
115 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г от гърдите
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • лук - 5 глави
  • куркума - 2 ч.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - ½ ч.л.
  • кардамон - 1 щипка
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, махаме кожата и го нарязваме на тънки филета напречно на влакната.

Смесваме сухите подправки, чесъна и киселото мляко и мариноваме месото за 1 нощ. Изчистваме и нарязваме на филийки лука.

Загряваме олиото и го запържваме до златисто. Прибавяме маринованото месо, разбъркваме и задушаваме под капак около 25 минути.

Прехвърляме в тавичка, добавяме маслото и покриваме с капак или фолио. Запичаме в гореща фурна на 200 градуса, докато се редуцира млякото наполовина.

Сервираме с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Като цяло рецептата много ми хареса,въпреки че не съм любител на прекалено много и силни подправки.Но с подправките може да направя компромис или пък ще слагам на вкус :)
13.03.2016 15:16