Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от червено цвекло със сельодка

Салата от червено цвекло със сельодка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Салата от червено цвекло със сельодка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • риба - сельодка 600 гр.
  • картофи - 500 гр.
  • червено цвекло - 700 гр.
  • моркови - 300 гр.
  • лук - 2 глави
  • зехтин
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • майонеза - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива и поставя да се вари. След около 20-30 мин., се изважда и когато изстине се обелва и настъргва на едро ренде.

Сельодката, се почиства от кожата и се нарязва на много тънки ивички (всъщност сельодка е херинга, маринована по специален начин, характерен за руската кухня. За рецептата може да се използва всякакъв вид маринована херинга, дори и пушената става).

Лукът се нарязва на тънки ивички. Картофите и морковите се варят, и се настъргват. Реди се на пластове, като се почва с картофите, най-отгоре цвеклото и майонезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: