Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Сельодка в рибена чорба

Сельодка в рибена чорба

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Сельодка в рибена чорба
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Има рибени чорби и рибени чорби, които направо ще ви вземат акъла - тази е от втория вид"

Необходими Продукти

  • риба амур - 400 г
  • риба - 400 г бяла
  • херинга - 200 г филе /сельодка/
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1 малка глава
  • олио
  • дафинов лист
  • девесил
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка - 2 - 3 щипки подправка за рибни ястия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата, без сельодката, пуснете и сварете в посолена вода с 2-3 дафинови листа и няколко зърна черен пипер за 20 минути от завирането на водата. Извадете и почистете рибата от костите, а бульона прецедете.

Накълцайте лука и го запържете за кратко в тенджера със сгорещено олио, заедно с настърган на едро морков. Залейте с прецедения бульон и щом заври, добавете нарязани на кубчета корена целина, а картофите на по-едро.

Когато чорбата е почти готова, добавете обезкостената риба, заедно с нарязаната на кубчета сельодка.

Подправете с подправките и оставете да поври 2-3 минути. Накрая поръсете с накълцан магданоз и девесил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: