Начин на приготвяне
Разделят се белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на сняг с една щипка сол. Към тях постепенно се добавя 1/3 от захарта.
Останалата захар и жълтъците се разбиват, докато се получи светложълт крем.
Внимателно с шпатула се добавя от белтъците към жълтъците, след това брашно, какао, пак белтъци и така на няколко пъти.
Изсипваме сместа във форма за торта с диаметър 22 см, задължително върху хартия за печене.
Блатът за торта се пече на 170 градуса, като през първите петнадесет минути фурната не се отваря, за да не спадне блатът.
Пече се, докато придобие хубав загар и усетим приятен аромат.
Не се дупчи с клечка, защото ще спадне.
Проверяваме дали е изпечен, като леко притискаме с пръсти, за да проверим дали е мек и пружиниращ.
Когато изключим фурната, оставяме блата още пет минути вътре, след това се охлажда върху решетка.
Изстиналият пандишпанов блат за торта се нарязва на няколко по тънки блата.
Коментари