Начин на приготвяне
В кухнята ухае на вкусна закуска заради това солено руло с пандишпанов блат.
Аз, първо, подготвих тавата, постлах в голямата тава на фурната хартия за печене. След това намазах обилно с масло и отгоре разпределих месото, саламче, гъбки, нарязани, сирене, кисели краставички. Поръсих с чубрица, може с ваша любима подправка.
След това разбих продуктите за блата за соленото руло и залях внимателно плънката.
Поставих тавата в загрята на 180 °C фурна и пекох до златист цвят.
Извадих соления блат и оставих да се охлади за пет минути. След това обърнах върху хартия за печене, може и върху чиста кърпа, махнах хартията от печенето, пада лесно, настъргах кашкавала върху плънката и навих на руло, затворих го с хартията за навиването, оставих така още десетина минути и нарязах.
Много вкусна закуска или пък лека вечеря е това апетитно солено руло.
Желая ви чудесен зимен ден!
Бъдете здрави!