Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло с пандишпанов блат

Солено руло с пандишпанов блат

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Солено руло с пандишпанов блат
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"В кухнята ухае на вкусна закуска заради това солено руло с пандишпанов блат. Много вкусна закуска или пък лека вечеря."

Необходими Продукти

  • шунка - 100 г салам, месо, по ваш избор
  • сирене - 50 г
  • гъби - 6 бр.
  • кисели краставички - 2
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 30 г
  • чубрица
  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сол - 1 щипка ако има нужда
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч. до гъстота на кексово тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухнята ухае на вкусна закуска заради това солено руло с пандишпанов блат.

Аз, първо, подготвих тавата, постлах в голямата тава на фурната хартия за печене. След това намазах обилно с масло и отгоре разпределих месото, саламче, гъбки, нарязани, сирене, кисели краставички. Поръсих с чубрица, може с ваша любима подправка.

След това разбих продуктите за блата за соленото руло и залях внимателно плънката.

Поставих тавата в загрята на 180 °C фурна и пекох до златист цвят.

Извадих соления блат и оставих да се охлади за пет минути. След това обърнах върху хартия за печене, може и върху чиста кърпа, махнах хартията от печенето, пада лесно, настъргах кашкавала върху плънката и навих на руло, затворих го с хартията за навиването, оставих така още десетина минути и нарязах.

Много вкусна закуска или пък лека вечеря е това апетитно солено руло.

Желая ви чудесен зимен ден!

Бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: