Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с пандишпанов блат и чуден крем

Торта с пандишпанов блат и чуден крем

Торта с пандишпанов блат и чуден крем
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
24
"Торта с пандишпанов блат и нежен крем - пухкава, мекичка, любима"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • компот - 1 буркан, от кайсии
  • сладкарска сметана - 500 мл.
  • крема сирене - 1 пакетче
  • вафлена кора - 1 бр.
  • крокан - 4 с.л. фъстъчен
  • бисквити - 12 бр. чаени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се чукват в купата на миксера. Добавят се захарта и ваниловата захар. Разбиват се. Олиото се добавя на тънка струйка, като продължава да се разбива. Добавя се и лимонадата, като тя задължително трябва да бъде газирана, за да се получи ефекта на бухналия блат. Разбърква се.

Брашното се добавя постепенно. Добавя се бакпулвера и се разбърква отново. Фурната се пуска на 180 градуса да загрее.

Подготвя се форма за торта с падащ ринг, като се намазнява и набрашнява. Полученото тесто, по-рядко от кексово тесто, се изсипва във формата. Пече се до готовност, около 40 минути. След края на печенето блата се оставя в изключената фурна за 20 минути. Готовият пандишпанов блат се изкарва върху решетка, за да се охлади.

Плодовете от кайсиевия компот се изцеждат, като сока на компота също ще се използва. В купата на мискера се изсипва сладкарската сметана. Разбива се. Добавя се крема сиренето и отново се разбива.

Плодчетата кайсии се нарязват на ситно. Добавят се в сметановата смес. Вафлената кора се начупва и се добавя. Добавят се и фъстъчения крокан.

Сместа се разбърква с шпатула. Вече охладения блат се разрязва, като бухналата част от блата се отрязва. Останалата част се разрязва на 2 равни блата. За един сладкиш е необходим един от блатовете.

Отстраненият бухнал блат се нарязва на малки парченца и се добавя в сметановата смес. Отново се разбърква добре в шпатула. Единия блат се разполага в подходящ съд.

Напоява се по желание с повече или по-малко от сока на компота. Сметановата смес също е количество за 2 сладкиша, затова половината от сместа се разпределя върху блата.

Чаените бисквити се натрошават и с тях се декорира сиропираната торта.

Получава се нещо невероятно! Истински празник за сетивата е тази торта с пандишпанов блат и чуден крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: