Месо със смокини

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Месо със смокини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг контрафиле или агнешко, свинско
  • масло - 100 г
  • смокини - 12 бр. зелени
  • лук - 2 глави
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. балсамов
  • розмарин - 1 с.л. смлян
  • лимони - 1 бр. сок
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете контрафилето на две половини по 500 г. Осолете го и го оставете поне 30 минути на студено за да усвои солта. В това време нарежете лука на полумесеци.

Загрейте 3/4 от маслото (около 75 г) и запържете месото до получаването на коричка от всички страни. Прехвърлете го в подходяща тавичка и го запечете 25-30 минути в предварителна загрята на 150 градуса фурна.

Загрейте остатъка от маслото и запържете лука. Когато лукът омекне, добавете захарта и балсамовия оцети задушавайте около 15 минути на тих огън.

Добавете розмарина и нарязаните на едро смокини. Запържете 2-3 минути на умерен огън, след което отстранете от котлона и залейте с 2 с.л. лимонов сок и ситно нарязан магданоз.

Нарежете месото на тънки филии, залейте го със смокиновия сос и поднесете в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: