Начин на приготвяне
Смесвате яйцата и захарта и разбивате с миксер. На тънка струйка добавяте олиото и след това постепенно се добавя и брашното, което предварително сте пресяли със содата и бакпулвера. Добавяте и ванилията и обърквате добре.
Към така поучената смес се слагат ябълките, обелени, почистени и настъргани на едро ренде и морковите, също настъргани. Обърквате да получаването на еднородна смес и изсипване в предварително намазнена тава.
Сладкишът се пече около 40 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. Изважда се да изстине и се намазва обилно с глазурата.
За приготвянето на глазурата трябва да разтворите пудрата захар в прясното мляко. Добавят се изварата и сметаната и се разбъркват добре с дървена лъжица.
Коментари