Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Безглутенов сладкиш с моркови и ябълки

Безглутенов сладкиш с моркови и ябълки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Безглутенов сладкиш с моркови и ябълки
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
19/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Безглутенов сладкиш, който да си поханете с чаша ароматно кафенце Насладете му се"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • сол - щипка
  • олио - 80 мл
  • заквасена сметана - 120 г
  • кокосово брашно - 80 г
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр
  • орехи - 50 г
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете морковите на едро ренде, а ябълката обелете и нарежете на малки кубчета.

В друг съд разбийте яйцата със захарта и щипка сол.

Прибавете последователно олиото, заквасената сметана, подправките и кокосовото брашно, смесено с бакпулвера.

Разбъркайте, до хомогенна смес.

Накрая прибавете морковите и ябълката.

Прехвърлете сместа за сладкиша в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене и заравнете.

Наредете ореховите ядки и леко ги притиснете в сместа.

Сложете безглутеновия сладкиш да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30 минути, до суха клечка.

След като ябълковият сладкиш е готов, оставете да се охлади и после поръсете с пудра захар, смесена с едно прахче ванилия.

Безглутеновият сладкиш с моркови и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: