Начин на приготвяне
Настържете морковите на едро ренде, а ябълката обелете и нарежете на малки кубчета.
В друг съд разбийте яйцата със захарта и щипка сол.
Прибавете последователно олиото, заквасената сметана, подправките и кокосовото брашно, смесено с бакпулвера.
Разбъркайте, до хомогенна смес.
Накрая прибавете морковите и ябълката.
Прехвърлете сместа за сладкиша в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене и заравнете.
Наредете ореховите ядки и леко ги притиснете в сместа.
Сложете безглутеновия сладкиш да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30 минути, до суха клечка.
След като ябълковият сладкиш е готов, оставете да се охлади и после поръсете с пудра захар, смесена с едно прахче ванилия.
Безглутеновият сладкиш с моркови и ябълки е готов.