Начин на приготвяне
Намазняваме голяма тава с олио и започваме да редим от корите.
Постиламе по една кора, като гледаме от единия край кората да излиза от тавата.
Слагаме три или четири кори, докато обиколим цялата тава.
Поливаме с малко олио, разпределяме от изварата и поръсваме със сол.
Продължаваме да редуваме ред кори, сирене, кори, извара и така, докато свърши всичко.
Между всеки пласт поливаме с олио.
Най-горния пласт кори поливаме с 1 черпак от заливката и започваме да прибираме висящите от тавата кори, като го прегъваме към средата, така че да завием млечната баница.
Режем я на квадрати и поливаме обилно навсякъде.
За заливката разбиваме яйцата с прясното мляко.
Содата кипваме в киселото мляко и прибавяме към яйчната смес.
Посоляваме заливката и покриваме баницата с нея.
Печем на 180 градуса с вентилатор докато вкусната млечна баница стане златисто кафява.