Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Топеница с домати и пресен лук

Топеница с домати и пресен лук

Топеница с домати и пресен лук
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Какво чакате - топнете филийка в топеницата с домати и пресен лук и пожелайте добър апетит на всички"

Необходими Продукти

  • домати - ½ голям буркан, 370 мл смлени (домашно доматено пюре)
  • пресен лук - 1 голяма връзка зелени пера
  • магданоз - 1 шепа свеж
  • шарлан - 3 - 4 с.л. на вкус (слънчогледово масло)
  • сол - 1/3 ч.л. хималайска (на вкус)
  • черен пипер - смлян - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Топеницата приготвяме, като в купа изсипем от буркана домашно консервирани градински смлени домати - доматено пюре.

Към него прибавяме пера пресен лук, предварително измити и нарязани. Накрая овкусяваме доматената разядка с хималайска сол, смлян черен пипер и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме и поднасяме с пресен хляб за топене. Бърза, лесна и вкусна топеница с домати и пресен лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: