Паниран кашкавал в бутертесто

20/11/2020
"Не само изглежда толкова апетитно, а и е - панираният кашкавал в бутертесто е изкушаващо вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 112
  • Преглеждания за месеца1112
  • Преглеждания за седмицата725
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • кашкавал - 500 г
  • бутертесто - 200 г
  • яйца - 1 бр. голямо, или 2 бр. малки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете кашкавала на дебели и едри кубчета. По желание го оваляйте в любими ваши подправки или натрошено люто сухо чушле. Може да го оставите и така без добавка на допълнителни вкусове или пикантност.

2. Разгърнете лист бутертесто и го разточете, за да изтъните още повече. Важно е тестото да е на много фин пласт, за да стане хрупкаво и да се изпържи добре.

3. Изрежете, така че да можете да завиете плътно всяко парченце кашкавал, без да го правите на повече от един пласт, за да си остане фино, но и да е добре запечатано.

Ако докато сте завивали, бутертестото е омекнало, приберете за кратко в хладилник.

4. Загрейте обилно количество олио на умерен огън.

Кашкавачетата завити в бутер тесто, потапяйте в разбито яйце и пържете до златисто. Пърженето никога не трябва да се осъществява на силен огън, защото яйцето ще добие бързо загар, но отвътре тестото има опасност да не се сготви или най малкото да не стане хрупкаво. Затова - бавното пържене е идеалният вариант за панираните кашкавалчета (от 9 степени на 4-5-та).

5. Изваждайте готовият паниран кашкавал върху хартия за печене, за да попие излишната мазнина.

Поднесете това апетитно мезе - паниран кашкавал в бутертесто, топло, по този начин ще се насладите на много мекия и почти втечнен кашкавал, обвит от страхотна хрупкава коричка.

Добър апетит!

Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
24.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Елегантен бамбуков поднос за сервиране на вкусни ордьоври и аперитиви - гостите ви ще го оценят високо

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар