Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Паниран кашкавал във фритюрник

Паниран кашкавал във фритюрник

Паниран кашкавал във фритюрник
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
24/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Как се панира кашкавал във фритюрник - имаме отговор на този въпрос"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч. с набухвател
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 1 л
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кашкавала на парчета с дебелина около 1.5 см и ги прибираме във фризера за 1 час.

Разбиваме яйцата с вилица.

Сипваме брашното в дълбока чиния и добавяме солта, а водата наливаме в широка купа.

Пускаме фритюрника да загрее.

Изваждаме парчетата кашкавал от фризера и ги потапяме първо във водата, след това овалваме в брашно и изтупваме.

Потапяме в разбитите яйца и подреждаме в кошницата на фритюрника, като трябва да се нареди само един ред кашкавал.

Пържим кашкавала пане до златисто.

Изваждаме готовия паниран кашкавал върху хартия, за да се отцеди мазнината.

Прехвърляме панирания кашкавал във фритюрник в подходяща чиния и сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: