Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Пухкав ябълков сладкиш с какао

Пухкав ябълков сладкиш с какао

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Пухкав ябълков сладкиш с какао
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
20/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ябълките са едни от плодовете, които могат да превърнат всеки сладкиш в едно истинско удоволствие за всички сетива"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • захар - 75 г
  • прясно мляко - 60 г
  • олио - 50 г
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 175 г
  • За глазурата
  • шоколад - 50 г
  • краве масло - 15 г
  • заквасена сметана - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се прясното мляко. Разбърква се. След това идва олиото.

Сухите съставки се смесват всичките и се добавят постепенно към яйчената смес.

Ябълката се обелва и се нарязва на дребни кубчета и се прибавя към сместа.

Разбърква се всичко със шпатула и се изсипва в тавичка 22 см диаметър, застлана с хартия за печене.

Ябълковият сладкиш се пече на 180°C до суха клечка. Остава се да се охлади напълно.

Шоколадът се разтопява с маслото. Прибавя се сметаната и се разбърква до хомогенна смес.

Залива се пухкавият ябълков сладкиш с какао и се слага в хладилника да се стегне шоколадът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: