Ароматен и пухкав ябълков кекс

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
21/11/2020
"Ножът потъва в пухкавия ароматен кекс с ябълки, а още по-хубавото е, че отрязва големи парчета"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 736
  • Преглеждания за месеца15735
  • Преглеждания за седмицата14165
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета, поставете ги в купа. Добавете канелата, карамфила, 5 с.л. захар, счуканите на едро орехи и разбъркайте с лъжица.

Във втора купа налейте олиото и фантата, добавете захарта и разбъркайте да се разтвори захарта. Добавете яйцата и разбъркайте много добре до хомогенна смес.

Пресейте брашното и заедно с бакпулвера и ванилията ги прибавете към яйчената смес, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете ябълките и разбъркайте да се смесят добре в сместа.

Намажете форма за кекс с олио и поръсете с брашно, внимателно изсипете сместа за кекса с ябълки в нея и заравнете с шпатулата.

Преди да поставите формата във фурната, която е загрята предварително на 180 градуса, разтръскайте формата на плота, така че сместа да запълни всички празнини.

Печете ароматния кекс във фурната за около 60 минути до готовност.

След като извадите ароматния и пухкав ябълков кекс от формата, поръсете с пудра захар.

Регулируема разтегателна форма за печене с разделител-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Регулируема разтегателна форма за печене с разделител
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Разтегателна форма за печене, която има разделител и ви дава възможност да изпечете 2 различни вида сладкиши или солени печива наведнъж.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар