Пържен чеснов карфиол в разкошен сос

21/11/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и го накъсайте на розички. Загрейте мазнината в тиган. Добавете карфиола и пържете до златисто.

Преди да извадите, пресовайте чесъна. Разбъркайте и изчакайте 1-2 минути. Изключете котлона и прехвърлете карфиола в купа.

В същия тиган разтопете кравето масло и запържете червения пипер. Изключете и полейте карфиола със запръжката.

В купа смесете всички продукти за соса. Нарежете копъра на дребно и добавете и него.

Разбъркайте и залейте карфиола със сос.

Може да сервирате пържения чеснов карфиол в разкошен сос както топъл, така и студен.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар