Бърз сиропиран сладкиш с крокан

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
454
2k
2k
554
1
21/11/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • кафява захар - 2 с.л.
  • крокан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.

Разбиваме маслото със захарта за 2 минути. Добавяме жълтъците и продължаваме да разбиваме.

Добавяме прясното мляко, бакпулвера и брашното. Разбиваме още малко. Накрая сипваме разбитите белтъци, разбъркваме на ръка и изсипваме сместа в тефлонова тавичка.

Печем на 200 градуса 20 минути. Оставяме да се охлади.

Загряваме водата със захарта за сиропа на котлона и варим до намаляване на течността наполовина. Сиропираме изстиналия блат с горещия сироп.

Разбиваме сметаната с кафявата захар и намазваме сиропирания сладкиш навсякъде.

Поръсваме с отгоре с крокан.

Нашият бърз сиропиран сладкиш с крокан е готов.

Торба за шприц 30 см-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Торба за шприц 30 см
8.66 лв.
6.67 лв.
Виж ››

Торба за шприц, която винаги ще бъде на линия, когато трябва да приготвите торта или сладкиш за важен повод. Изработена е от текстил, почиства се лесно и побира голямо количество смес за желаната декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар