Бърз сиропиран сладкиш с крокан

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
520
2k
2k
767
2
21/11/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • кафява захар - 2 с.л.
  • крокан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.

Разбиваме маслото със захарта за 2 минути. Добавяме жълтъците и продължаваме да разбиваме.

Добавяме прясното мляко, бакпулвера и брашното. Разбиваме още малко. Накрая сипваме разбитите белтъци, разбъркваме на ръка и изсипваме сместа в тефлонова тавичка.

Печем на 200 градуса 20 минути. Оставяме да се охлади.

Загряваме водата със захарта за сиропа на котлона и варим до намаляване на течността наполовина. Сиропираме изстиналия блат с горещия сироп.

Разбиваме сметаната с кафявата захар и намазваме сиропирания сладкиш навсякъде.

Поръсваме с отгоре с крокан.

Нашият бърз сиропиран сладкиш с крокан е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар