Нежни ореховки с фурми

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Нежни ореховки с фурми
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Заповядайте тази рецепта за нежни ореховки с фурми, които просто се топят в устата"

Необходими Продукти

  • орехи - 180 - 200 г
  • белтъци - 4 бр. от големи яйца
  • захар - 200 г
  • фурми - 40 г без костилките
  • лимонов сок - 4 капки
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта, сока от лимон и щипка сол. Трябва да получите плътен и гладък меренг, затова най-удачно е да се разбива на водна баня при слаба температура поне 4 минути, а след това да махнете от водната баня и продължите разбиването още 4 минути.

Смелете в блендер орехите с фурмите. Ако сушените плодове са по-меки, то обработете двата продукта поотделно, за да не се навлажняват и стават на гранули орехите.

Разбъркайте бавно двете смеси с плавни движения.

Напълнете в пош и шприцовайте нежните ореховки върху тавичка, застлана с пергаментова хартия .

Печете сладките с орехи на 150 градуса за 15-20 минути, но наглеждайте и през прозорчето на фурната, за да се ориентирате по цвета. Времето за печене зависи от големината и дебелината на ореховките. След като изключително фурната оставете ги вътре, докато изстинат всички сладки, така ще изсъхнат и станат хрупкави и топящи се в устата като сладки целувки.

Да ви е сладко с нежни ореховки с фурми!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: