Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка Супа»Супа от праз и пуешки бутчета

Супа от праз и пуешки бутчета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Супа от праз и пуешки бутчета
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
23/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
8
"Една топла супичка със зеленчуци и пуешки бутчета ще ви се отрази добре"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • праз - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре. Слагат се в тенджера, прибавя се дафиновият лист и сол.

Сваряват се докато месото се отдели от кокала. Изваждат се и се оставят да изстинат.

Бутчетата се обезкостяват и нарязват на дребно.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на ситно.

Морковите и пъщарнакът се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Празът, морковите и пащърнакът се слагат в тенджерата, в която ще се вари супата. Прибавя се зехтин и малко вода.

Зеленчуците се задушават до омекване. Прибавя се пуешкото месо и топла вода.

След завиране се прибавя ронената чубрица и сол. Вари се 20 минути, след което се прибавя измитият ориз.

Пуешката супа се вари 10 минути и се отстранява от котлона.

Супата от праз и пуешки бутчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: