Начин на приготвяне
Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета. Слага се в тенджера и се сварява до омекване.
След като се свари се изважда и се оставя да се отцеди. Настъргва се на едро ренде.
Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се прибавя се карфиола. Прибавят се яйцата, копърът, който е нарязван на ситно, черен пипер и сол.
Разбърква се много добре. Прибавя се натрошеното сирене. Разбърква се много добре.
Прибавя се брашното докато се получи хомогенна смес, от която може да се оформят кюфтета.
Зеленчуковите кюфтета се оформят и се нареждат върху хартия в тава с дупки.
Пекат се 40 минути на 180 градуса.
Печените кюфтета на фурна от карфиол и копър са готови.