Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Печени кюфтета на фурна от карфиол и копър

Печени кюфтета на фурна от карфиол и копър

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Печени кюфтета на фурна от карфиол и копър
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
23/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • сирене - 400 г
  • лук - 2 глави
  • брашно от лимец
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета. Слага се в тенджера и се сварява до омекване.

След като се свари се изважда и се оставя да се отцеди. Настъргва се на едро ренде.

Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се прибавя се карфиола. Прибавят се яйцата, копърът, който е нарязван на ситно, черен пипер и сол.

Разбърква се много добре. Прибавя се натрошеното сирене. Разбърква се много добре.

Прибавя се брашното докато се получи хомогенна смес, от която може да се оформят кюфтета.

Зеленчуковите кюфтета се оформят и се нареждат върху хартия в тава с дупки.

Пекат се 40 минути на 180 градуса.

Печените кюфтета на фурна от карфиол и копър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: