Начин на приготвяне
За половин килограм кайма, намалявам всички продукти на половина.
По принцип ги правя от един килограм, излизат 20 кюфтета.
Моята кайма беше свинска и толкова още говежда (по 500 г).
Омесих каймата с посочените продукти. Кайма + 2 глави лук, пасирани + 5 с.л. галета + черен пипер, млян + чубрица + 3 с.л. горчица + 2 яйца, цели + 4 с.л. олио.
Всичко омесих добре с вилица и оформих средно големи кюфтета в тава с хартия за печене.
Пекох ги в предварително загрята фурна на 180- 190° 30 минути.
После ги обърнах и допекох още 15 мин и от другата страна.
Стават вкусни и пухкави кюфтета и лесно се приготвят.
Сочни кюфтета на фурна спестяват време, не си цапам кухнята, няма миризми и имам време за нещо друго.
Коментари