Начин на приготвяне
Сварете карфиола разчленен на розички в леко подсолена вода. Отцедете добре и оставете да изстине.
Сложете сварения карфиол в каната на блендер заедно със сиренето на парченца (трябва да е по-твърдо), чесъна, яйцето, сухия хляб на трохи, сол на вкус и малко бадемово или кокосово брашно.
Пуснете на максимални обороти, за да получите гладка и гъста смес. Ако е нужно, сгъстете с още бадемово брашно.
В случая аз съм използвала кокосово, то има невероятни абсорбиращи свойства и е идеално, за да обере излишната влага, но пък леко сладнее и трябваше да добавя още малко сол и чесън.
Полученото тесто сложете за половин час в хладилник, след това с намазнени ръце оформете тумбести кюфтенца от карфиол и ги подредете в тава покрита с хартия за печене, която също трябва да е добре намазнена.
Поръсете с олио и печете на 180 °C с вентилатор, докато кюфтенцата станат златисти.
У дома ги обичаме в два варианта - с майонезен сос или с доматен сос.
Опитайте и вие и споделете дали ви допадат тези есенни кюфтета от карфиол на фурна.
Добър апетит!