Кюфтета от карфиол на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кюфтета от карфиол на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Опитайте и вие и споделете дали ви допадат тези есенни кюфтета от карфиол на фурна"

Необходими Продукти

  • карфиол - 420 г
  • хляб - 100 г сух, смлян на трохи
  • сирене - 100 г овче
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • бадемово брашно - или кокосово брашно, за сгъстяване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола разчленен на розички в леко подсолена вода. Отцедете добре и оставете да изстине.

Сложете сварения карфиол в каната на блендер заедно със сиренето на парченца (трябва да е по-твърдо), чесъна, яйцето, сухия хляб на трохи, сол на вкус и малко бадемово или кокосово брашно.

Пуснете на максимални обороти, за да получите гладка и гъста смес. Ако е нужно, сгъстете с още бадемово брашно.

В случая аз съм използвала кокосово, то има невероятни абсорбиращи свойства и е идеално, за да обере излишната влага, но пък леко сладнее и трябваше да добавя още малко сол и чесън.

Полученото тесто сложете за половин час в хладилник, след това с намазнени ръце оформете тумбести кюфтенца от карфиол и ги подредете в тава покрита с хартия за печене, която също трябва да е добре намазнена.

Поръсете с олио и печете на 180 °C с вентилатор, докато кюфтенцата станат златисти.

У дома ги обичаме в два варианта - с майонезен сос или с доматен сос.

Опитайте и вие и споделете дали ви допадат тези есенни кюфтета от карфиол на фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: