Сладкиш с 2 вида сладко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сладкиш с 2 вида сладко8 / 8
25/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Един сладкиш с цели 2 вида сладко - това е нещо, което непременно искаме да пробваме още днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • царевичен грис - 100 г + 1 - 2 с.л.
  • филирани бадеми - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. голям размер
  • олио - 90 мл
  • захар - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - 40 г
  • кисело мляко - 120 г
  • портокалово сладко с корички - 40 г + 4 - 5 с.л.
  • боровинково сладко - 5 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете с олио тавичка с диаметър 22 см. Поръсете дъното с лъжица- две царевичен грис/полента, кафявата захар и филираните бадеми.

Върху всичко това сложете на места лъжиците от боровинковото сладко и на места от портокаловото сладко, така че да се покрие цялата повърхност.

Включете фурната да загрява до 175 градуса.

Разбийте с миксер яйцата със 100 г захар. Когато станат на пухкав крем, добавете постепенно и киселото мляко, олиото, меда и 40 г портокалово сладко с коричките.

Пресейте брашното с бакпулвера, сипете 100-те грама царевичен грис и разбъркайте с дървена лъжица и плавни движения. Може и да продължите с миксера, но на по-бавни обороти и за много кратко.

Готовата смес сипете в тавичката върху сладкото. Тя е по-рядка от обикновена кексова смес, защото има грис, който ще си поеме и набъбне при печенето.

Пъхнете в загрятата фурна и изпечете сладкиша със сладко за 30-40 минути.

Оставете да поизстине за 15 минути вътре във фурната на отворена врата (не изцяло).

Внимателно обърнете върху поднос и сервирайте сладкиша с 2 вида сладко още леко топъл, а по желание изчакайте да изстине напълно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: