Начин на приготвяне
Отделят се жълтъците от белтъците. Към жълтъците се прибавя захарта и се разбиват с миксер до побеляване.
В киселото мляко се слага содата и се чака да шупне, след което се прибавя към жълтъците и се разбива добре, слага се ванилията и брашното - постепенно, за да не стане на буци.
Разбива се добре и се сипва в намазана с олио тава. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25 мин., след което се изважда от фурната за няколко минути.
През това време разбиваме белтъците на сняг и към края прибавяме 2-3 лъжици пудра захар и продължаваме да разбиваме, докато се получи хубава гъста смес.
Намазваме сладкиша със сладко, каквото обичаме, и отгоре намазваме с разбитите на гъст сняг белтъци и връщаме във фурната да се запекат белтъците до розово.
След като се охлади нарязваме на ромбчета.