Сиромашка чорбица

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Сиромашка чорбица
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Бързо хапване от сиромашка чорбица - не е нужно ястието да се сложно, за да е вкусно"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 глава
  • домати - 3 бр. или консерва
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - няколко листенца
  • червен пипер - на вкус
  • сол на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера задушете предварително нарязания лук на ситно. Щом зеленчукът омекне и започне да става леко прозрачен, добавете и нарязаните на кубчета домати (по желание ги обелете преди това).

С остър нож нарежете зелето на средно дълги ивици. Добавете го в тенджерата и долейте вода.

Осолете със сол на вкус и оставете на котлона да се вари.

Количеството вода зависи от това колко рядка или гъста искате да е зелевата чорба.

Овкусете с черен и червен пипер на вкус. Добавете и нарязан на ситно магданоз за вкус.

Когато омекне зелето, ястието е готово.

Сервирайте сиромашката чорбица гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: