Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Клафути с тиквички, каперси и чери домати

Клафути с тиквички, каперси и чери домати

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Клафути с тиквички, каперси и чери домати
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Рецепта със средиземноморски полъх, която няма как да не пробвате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • чери домати - 9 бр.
  • топено сирене - 80 г
  • чесън - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л. пълна
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • извара - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • краве масло - кубче
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - или зеленчукова пикантина на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на кубчета и бланширайте за кратко в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в подходящ намазнен съд за печене.

Чесъна препържете в кравето масло и зехтина и прехвърлете при тиквичките. Каперсите отцедете, топеното сирене нарежете също на малки кубчета и разпределете върху тиквичките. Чери доматите разпределете равномерно в тавичката.

В купа разбийте яйцата, млякото, заквасената сметана, брашното с помощта на миксер, прибавете изварата и настъргания на ситно ренде кашкавал.

Разбъркайте сместа и подправете с прясно смлян пипер и ситно нарязания копър, опитайте и ако е необходимо, добавете сол или зеленчукова пикантина. Излейте внимателно сместа върху зеленчуците, като доматчетата да са почти покрити.

Сложете клафутито в загрята фурна да че пече за около 30-40 минути или до получаване на златисто-кафява горичка на запеканката.

Ароматът, който се носеше, беше невероятен, а вкусът на запеканката - вълшебен.

Поднесете запеканката охладена с чаша бяло вино.

Клафутито с тиквички, каперси и чери домати е готово.

Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: