Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват добре и се разполовяват надлъжно без да се реже опашчицата.
Вътрешността се изрязва, така че да остане около 1 см. от нея до кожата. С издълбаната вътрешност на зеленчука може да се приготви вкусен пастет Баба Гануш, друга разядка или компонент към салата (предварително се изпича за тази цел)
Издълбаните патладжани се натриват със сол и се оставят за 20-30 минути, за да отделят горчивия си сок, след това хубаво се измиват под течаща вода.
Рулата козе сирене се режат на шайби.
Във всяка лодка от патладжан се слагат по две супени лъжици доматен сос, предварително овкусен с чесън или ваши любими подправки (босилек, мащерка или риган например)
Върху доматите се подреждат сиренцата, като се застъпват едно за друго. Между тях се разполагат бразилските орехи- пекани, както са на половинки или разчупени на по-ситно.
Леко се поръсва с кафява захар и зехтин, а ако сиренето не е много солено може и със малко сол за контраст.
Подреждат се в намазнена със зехтин тавичка, завиват се с алуминиево фолио и се пекат 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Фолиото се отстранява и печенето на пълнените патладжани продължава още 20 минути или до златист загар.
Пълнените патладжани с козе сирене се поднасят топли.
Добър апетит!