Шоколадов мус с млечен шоколад

gankaganka
Новак
1
5
17
05/10/2013
"Перфектният десерт е шоколадов, но не много нежък, с нежна консистенция и деликатен вкус. Да, точно така, говорим за шоколадов мус "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 746
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 белтъка + 2 жълтъка
  • шоколад - 1 млечен
* мерки и количества
Мусове

Начин на приготвяне

Яйцата трябва да са на стайна температура. Разделяте яйцата - белтъци от жълтъци.

След това разбивате белтъците с миксер, жълтъците разбивате с вилица. Разтапяте шоколада на водна баня и след това охлаждате.

Добавяте охладения шоколад към жълтъците и ги смесвате внимателно, след това добавяте белтъците.

Бон Апети, приятели.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар