Начин на приготвяне
Разтапяме шоколада с маслото на водна баня на средна температура и го оставяме да изстине.
Смесваме жълтъците със захарта и също ги слагаме на водна баня за 5 минути, като през това време разбъркваме.
След като ги махнем от котлона и изчакаме да поизстинат, малко по малко започваме да прибавяме шоколада към жълтъците.
Накрая разбиваме сметаната и я прибавяме (като си заделяме малко за украса) към сместа с шоколада до получаване на хомогенен шоколадов мус.
Наливаме в стъклени чашки, покриваме ги с фолио и ги слагаме в хладилника поне за 1 час.
Като ги извадим, украсяваме разкошния шоколадов мус с малко сметана, малини или нещо друго по Ваш вкус.
Бон Апети! :)