Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен сафрид на шиш

Печен сафрид на шиш

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Печен сафрид на шиш
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно приготвяне на риба с този сафрид на шиш - чудна идея ви даваме"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1 кг пресен
  • лимон - 1 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • газирана вода - 300 мл
  • моркови - 3 бр.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се изчиства много добре и внимателно, за да не се разкъсва и рибките да останат цели.

Измива се много добре.

Нарежда се в тава.

Соевият сос се разбърква с малко вода. Всяка риба се потапя в соевия сос от двете страни.

Тавата се завива с фолио и се оставя на хладно за 30 Мин.

След престояването рибата се залива с газираната вода и се оставя да престои под фолио 30 Мин.

След това рибата се нанизва на шишчета и се слага в тава с дупки върху хартия за печене.

Морковите се измиват много добре и се обелват.

Нарязват на ивици и се нарежда в тавата.

Рибата и морковите се намазват със зехтин.

Печете сафрида на шиш 30 мин на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: