Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с червено цвекло

Пай с червено цвекло

User#206770User#206770
Новак
5545512
Пай с червено цвекло
Снимка: User#206770
1 / 3
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Различно предложение за пай с червено цвекло, което сме готови да прегърнем и опитаме"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 350 г
  • бутертесто - 400 г
  • захар - 100 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • канела - 1 к.л.
  • масло - за намазняване на тавата
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се нарязва на парчета с дебелина около 1 см и се задушава в малко вода до омекване на котлона.

При готовност прецеждаме и намачкваме с вилица, като към него се добавят канела, сметана и захар. Всичко се разбърква добре.

Бутертестото се разделя на две части. Разточват се във формата и диаметъра на не много голяма тава, в която ще печем.

Едната кора се слага на дъното на намазнената тава. Отгоре се разпределя плънката и се захплува с втората кора. Накрая вкусният пай се намазва с разбит жълтък.

Паят с червено цвекло се пече за 30-35 минути на 180°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: