Медено-орехов кекс

МарияМария
Новак
6
10
94
06/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 803
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Добавяме млякото и постепенно добавяме пресятото брашно и бакпулвера. Сместа трябва да стане с обичайната гъстота за кекс, затова и грамажът на брашното е приблизителен.

Добавяме меда, като разбиваме на бързи обороти. Последни прибавяме натрошените орехи. Поставяме в съда за печене оризова хартия и изсипваме. Печем кекса на 180 градуса.

Медено-ореховият кекс е подходящ десерт за следобедното кафе или чай.

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Мария
Мария
07.10.2013 15:18
Това исках да кажа, може да варирате в съставките, както намерите за добре. Аз постах точно, както аз го направих, след като обърках рецепта за палачинки.
1
0
ангелина
ангелина
07.10.2013 14:11
намен ми стана страхотен самоче на малих в сичките продукти на половина само без бак полвера него сложих 1 пакетче и 3 яйца
1
0
Мария
Мария
07.10.2013 12:32
Точно литър мляко. Получава се голямо количество от сместа. Ако желаете по-малко, то намалете просто количеството на млякото, като след него ще добавите брашното. Този кекс открих, когато направих грешка с рецепта за палачинки... Да ви е вкуснооо!
1
0