Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Канелено-орехов кекс

Канелено-орехов кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Канелено-орехов кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Как ни се иска да се събудим от аромата на топъл Канелено-орехов кекс"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г меко
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 100 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • плънка
  • захар - 50 г
  • орехи - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте ореховите ядки на по-едро, смесете ги със останалите съставки за плънката и разбъркайте, оставете настрани.

В купа разбийте мекото масло със захарта и ваниловата захар на кремообразна смес.

Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане с миксера. Прибавете сметаната и разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и го прибавете към сместа, бъркате до еднородна смес.

Намаслете и поръсете с брашно кексова форма, разпределете половината смес и поръсете ореховата плънка, покрийте с останалата половина от сместа.

Поставете формата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете кекса за около 30-40 минути, до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: