Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 250 градуса. Напръскайте средно голяма форма за хляб с незалепващ спрей.
Разтопете заедно маслото и шоколада на слаб огън. Ако използвате олио, разтопете само шоколада, след това отстранете от огъня и разбъркайте олиото.
Поставете меда в средно голяма купа и разбийте на висока скорост с електрически миксер за около 2 минути или докато достигне непрозрачна консистенция на пяна. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Разбъркайте ванилията.
Пресейте заедно сухите съставки в отделна средно голяма купа.
Разбийте разтопената шоколадова смес в медено-яйчената смес.
Сложете сухите съставки, 1/2 чаша пекан (оставете другата 1/4 чаша настрана) и шоколадовия чипс и разбъркайте, докато се смесят добре.
Разстелете в подготвената тава сместа за сладкиша.
Печете 25 до 30 минути или докато ножът, поставен докрай в центъра, излезе чист. Охладете преди поливане с шоколадовата глазура и нарязване (сериозно или в противен случай ще имате натрошен шоколадов сладкиш).