Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов медено-орехов сладкиш

Шоколадов медено-орехов сладкиш

Vanya DjordjevichVanya Djordjevich
Новак
65714
Шоколадов медено-орехов сладкиш
Снимка: Vanya Djordjevich
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сладкиш с любими съставки, с които с удоволствие ще изневерите на диетата си."

Необходими Продукти

  • масло от рапица - 1/2 ч.ч., или мекотено масло
  • шоколад - 1 унция (1 квадрат), неподсладен
  • мед - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • ванилов екстракт - 1 чаена лъжичка
  • какао - 1/4 ч.ч. неподсладено
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • бакпулвер - 1/2 чаени лъжички
  • шоколадов чипс - 1 ч.ч.
  • орехи - 3/4 ч.ч. пекан
  • Шоколадова глазура
  • вода - 1/8 ч.ч.
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • какао на прах - 1/3 ч.ч.
  • сладкарска захар - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 250 градуса. Напръскайте средно голяма форма за хляб с незалепващ спрей.

Разтопете заедно маслото и шоколада на слаб огън. Ако използвате олио, разтопете само шоколада, след това отстранете от огъня и разбъркайте олиото.

Поставете меда в средно голяма купа и разбийте на висока скорост с електрически миксер за около 2 минути или докато достигне непрозрачна консистенция на пяна. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Разбъркайте ванилията.

Пресейте заедно сухите съставки в отделна средно голяма купа.

Разбийте разтопената шоколадова смес в медено-яйчената смес.

Сложете сухите съставки, 1/2 чаша пекан (оставете другата 1/4 чаша настрана) и шоколадовия чипс и разбъркайте, докато се смесят добре.

Разстелете в подготвената тава сместа за сладкиша.

Печете 25 до 30 минути или докато ножът, поставен докрай в центъра, излезе чист. Охладете преди поливане с шоколадовата глазура и нарязване (сериозно или в противен случай ще имате натрошен шоколадов сладкиш).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: