Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на плънката за баницата.
В дълбока купа разбиваме 3 от яйцата, добавяме сиренето и олиото.
В киселото мляко разтваряме содата, разбъркваме и слагаме при яйцата. Всичко намачкваме и разбиваме добре. Това е плънката за пухкавата млечна баница ни.
Намажете дъното на тавата с малко олио. Вземете две кори от пакета и ги намачкайте в юмрук. Поставете ги в тавата.
С черпак сложете малко от плънката. Взимаме нова кора, намачкваме и слагаме в тавата. Взимаме втора и подреждаме до първата.
Отново е ред са сложим плънка. Така редуваме, докато продуктите не свършат.
Включваме фурната на 180 градуса.
В отделна купа разбиваме останалите две яйца заедно с прясното мляко.
С получената смес заливаме разрошената млечна баница и я слагаме да се пече до златисто.