Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Разрошена млечна баница

Разрошена млечна баница

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Разрошена млечна баница3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Разнообразете класическата с разрошена млечна баница - ще се забавлявате, докато я приготвяте"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кори за баница - 400 г
  • олио - 90 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л
  • кисело мляко - 400 г
  • сирене - 300 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на плънката за баницата.

В дълбока купа разбиваме 3 от яйцата, добавяме сиренето и олиото.

В киселото мляко разтваряме содата, разбъркваме и слагаме при яйцата. Всичко намачкваме и разбиваме добре. Това е плънката за пухкавата млечна баница ни.

Намажете дъното на тавата с малко олио. Вземете две кори от пакета и ги намачкайте в юмрук. Поставете ги в тавата.

С черпак сложете малко от плънката. Взимаме нова кора, намачкваме и слагаме в тавата. Взимаме втора и подреждаме до първата.

Отново е ред са сложим плънка. Така редуваме, докато продуктите не свършат.

Включваме фурната на 180 градуса.

В отделна купа разбиваме останалите две яйца заедно с прясното мляко.

С получената смес заливаме разрошената млечна баница и я слагаме да се пече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: